Våra hästar

Dennah

Dennah på amatörutställning på Lövhamra gård. Foto: E. S-Kajle (c).

Dennah är ett arabiskt fullblodssto, född 1998 hos Elsa och Ulrica Bexelius, Wedan. Dennah är efter Hart u Detta ue Metat (full stamtavla:http://www.sahf.net/index.php/arabregistratur-ab/stamboken.html). Dennah har varit hos Cecilia sedan 2002, och varit med på antal olika kurser, clinics, träningar, uppvisningar och utställningar. I september 2017 gjorde vi väpnarprovet i Akademisk ridkonst för Bent Branderup. Hon har utvecklats något enormt de senaste åren, trots en hel del kroppsliga svårigheter. Dennah är oerhört intelligent och förstår allting snabbare än hennes människa. Hon har något magiskt, överjordiskt över sig - i princip alla som träffar henne säger att hon är väldigt speciell. Dennah är också gårdens polis - nåde den som inte gör som man skall, "det är faktiskt oförskämt och så gör man bara inte" :-)

Gainesha

Gainesha i snön vinter 2013/2014! Foto: C. Müller (C)

Gainesha är ett arabiskt fullblodssto född 2004 hos Susanne Sörensen och Jörgen Larsson, e. Preference u. Golda ue. Pionier (full stamtavla:http://www.sahf.net/index.php/arabregistratur-ab/stamboken.html). Gainesha har förgyllt vår tillvaro sedan augusti 2013, och är under utbildning för att bli ridhäst. Gainesha är mamma till fyra föl och mormor till KGA Gladiator som hävdat sig mycket väl under utställningssäsongen i Sverige 2014. Vi tror inte att Gainesha är färdig i avelsboxen än, men just nu prioriterar vi hennes utbildning. Hon är mycket duktig och vill gärna vara på ridbanan och hitta på nya roliga saker. Självklart är hon väldigt smart, och kommer ofta med egna förslag på hur man göra olika övningar. Gainesha är den som charmar allt och alla och vet precis hur man blinkar med ögonen för att få det man vill ha :-) I september 2017 gjorde vi groundwork- och longeringsprovet i Akademisk Ridkonst för Bent Branderup.

Skyward

Skyward gillar det första vårgräset! Foto: C. Müller (c)

Skyward är en varmblodstravarvalack född 1998, e. Defiant One u. Lektra ue. Zoot Suit (full stamtavla och löphistorik här: https://www.travsport.se/hast/visa/417611/harstamning). Sky har varit tävlande travhäst och har en brokig historia, men har varit hos oss sedan hösten 2010. Han används för ridning, körning, frihetsdressyr, trickträning och beridet bågskytte, och har varit med på uppvisningar på Skokloster slott med Nordic Knights barocka damer. Sky är klassens lustigkurre- han hittar alltid på något bus och alltid med glimten i ögat, och han är oerhört ambitiös! Sky var med på sin första kurs för Bent Branderup i feb-mars 2015, och det gick alldeles utmärkt - han var riktigt duktig och gillade särskilt att få all uppmärksamhet själv :-) Han utvecklas ständigt som ridhäst och är en fröjd att arbeta med, och som vi brukar skoja om: " hade han haft en ridhästkropp hade han varit en riktigt dyr häst" :-) För oss spelar det ingen roll, han är helt enkelt bäst precis som han är !

Flipper

Flipper njuter av vårsolen! Foto: C.Müller (c)

Flipper är en korsningsvalack med en arabhingst till pappa (Treo) och en nordsvensk brukshäst/Irish Cob till mamma (Trolla) - hans föräldrar fixade till det alldeles på egen hand, enligt historien! Flipper är född 1995 och registrerad med okänd härstamning. Flipper är sedan tidigare westernriden men utbildas enligt den akademiska ridkonstens trappa sedan 2011. Han används för tornerspel och beridet bågskytte av sin husse Patric och då kan han hoppa över några steg i trappan och göra croupader och ballotader alldeles på egen hand... :-) I Flippers panna finns det två virvlar och det stämmer bra med hans personlighet - det är en klipsk häst som vet hur man kommer dit man vill, inklusive hur man tar sig ut ur hagar om upptäckarlusten faller på - en stängd grind med elektriskt stängsel är inte något problem för Flipper.... Flipper och Patric har ridit tornerspel ihop sedan 2003, och sommarens tornerspel är enligt Flipper årets höjdpunkter! Är man en stridshäst så är man......

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS